Sunday, October 07, 2007

In the sky with diamonds


Απόψε δε θα γράψω κ για πρίγκηπες κ πεφταστέρια, ούτε για αδικοχαμένους έρωτες κ την άτιμη κοινωνία που μας περιβάλλει. Θα γράψω για στιγμές.
Γιατί υπάρχουν κάποιες στιγμές απλές κ πανέμορφες. Στιγμές που περνάς καλά κ γελάς με την ψυχή σου. Και μετά ξαφνικά όλοι σταματάνε για λίγο. Λένε πως όταν από εκεί που ακούγονται γέλια κ φωνές ξαφνικά επικρατήσει ησυχία περνά ένα φάντασμα. Ή ένας άγγελος. Ή απλά όλοι σταμάτησαν γιατί σκέφτονται τι να 'ναι αυτό που τους κάνει να νιώθουν τόσο όμορφα. Βλέπετε, έχουμε ξεχάσει πως η ευτυχία είναι μικρές απλές στιγμές. Στιγμές που το φως κ η σκιά μπλέκονται χρωματίζοντας τον καμβά. Στιγμές που γεννάνε ένα χαμόγελο, αληθινό. Από αυτά που τα βλέπεις κ θες να παγώσεις τη σκηνή κ να την τραβήξεις φωτογραφία. Ξέρεις σκηνές σαν την παλιά διαφήμιση της Coca Cola με την παρέα 20ρηδων μετά τη συναυλίαμέσα στο μετρό... Ένα πράγμα που θα γούσταρα πολύ είναι να πάρω μια Polaroid σαν αυτή της συνονόματης Penny Lane στο Almost Famous και να τραβήξω όλους μου τους φίλους φωτογραφία κ να τις κολλήσω σε ένα ταιράστιο χαρτόνι στον τοίχο. Ή μια απλή μηχανή, κ να κάνω τις φωτογραφίες μου με τους φίλους μου αφίσες σε όλο το σπίτι. Να γελάνε, να κάνουν βλακείες κλπ.
Έζησα μια τέτοια στιγμή πολύ πρόσφατα. Που ήθελα να την παγώσω, να κρατήσω το χαμόγελο. Κ μαζί μ' αυτό τη σκέψη πως έτσι θέλω να χαμογελάς πάντα.
Υπάρχουν στιγμές ακόμα πιο παράξενες. Σαν να σε περίμεναν για να τις ζήσεις. Είναι μια μικρή τοσοδούλα στιγμή που μπορεί να μην αποτελεί το νόημα του κόσμου, αλλά την απάντηση που έψαχνες σε ένα κιτρινισμένο από το χρόνο ερώτημα. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην ξέρεις πως να αντιδράσεις αλλά μετά το σκέφτεσαι κ λες "μα ναι, αυτό είναι" κ χαμογελάς. Αυτές τις στιγμές δημιουργείς μέσα σου μια ασυνήθιστη χαρά. Όχι την άγρια χαρά που σε πλημμυρίζει όταν τρέχεις πάνω σε μια μηχανή. Μια χαρά ήρεμη, παράξενη κ ανακουφιστική. Ένα συναίσθημα περίεργο, σαν χιλιάδες μικρές πεταλουδίτσες να πετάνε μέσα στο στομάχι σου. Αυτές τις στιγμές καταλαβαίνεις τι άνθρωπο έχεις δίπλα σου.
Μια φορά στη δευτέρα γυμνασίου σε μια εκδρομή κάναμε βόλτα με την καλύτερή μου φίλη τότε κ μου έλεγε πως οι άνθρωποι είναι σαν τα διαμάντια. Όσο περισσότερες πλευρές έχουν τόσο πιο πολύτιμα είναι. Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι κ ούτε σκοπεύω να το ψάξω προς το παρόν τουλάχιστον. Μου φτάνει απλά που μέσα από κάποιες στιγμές καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι που είναι γύρω μου είναι αληθινά διαμάντια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των πλευρών τους.

13 comments:

Yannis said...

Είμαι της ιδίας άποψης, καταπληκτικό!

XPIΣTINA said...

Στιγμή, είναι μία από τις αγαπημένες μου λέξεις.
Mακάρι να μπορούσα να τις «πιάνω» όλες, πάντα! Φοβερό χόμπι, δεν συμφωνείς;
– Tι σ' αρέσει να κάνεις;
– Nα «πιάνω» τις στιγμές…
Mια καλησπέρα…

ΣΕΡΓΙΟΣ said...

και τις στιγμες αυτες να τις κρατας θυσαυρο στην καρδια σου να ειναι εκει οποτε τις χρειαστεις οποτε ξεγελαστεις και πιστεψεις πως επαψαν να υπαρχουν η δεν θα ερθουν . Τις στιγμες αυτες τισ παγωνα τις κρατουσα σε φφωτογραφιες αλλα.... μια μερα η Κριστι μου ειπε το μυστικο , τις στιγμες αυτες τις κραταμε στην καρδια να μενουν παντα ζωντανες παντα κοντα μας , η ασυνιθιστη χαρα ειναι η γαληνη της ψυχης μας η στιγμη που τα ονειρα μας ζωντανευουν και μας μεθουν ...σταματαω Πενυ δεν μου αρεσει να το παραδεχομαι δεν ειναι πως μου λειπουν οι στιγμες αυτες ειναι που ισως σταματησα να προσπαθω γιαυτες

την καλημερα μου και μια ευχη να ναι μια μερα γεματη απο τετοιες στιγμες !

PeNNy LaNe said...

Σας καλωσορίζω κ τους 3!
@ Xontrouli: σ' ευχαριστώ, δε μπορώ να δω το profile σου :(
@ χ: απ' 'οτι βλέπω έχουμε το ίδιο χόμπι κ χαίρομαι.
@ Sergio: τα είπες όλα κ μόνος σου, τι άλλο να προσθέσω. Τις καλημέρες μου.

Accursed said...

Όλα τα όμορφα κρατάνε λίγο. Μια στιγμή, μια ανάσα.

ΣΕΡΓΙΟΣ said...

την καλησπερα μου :) ευχομαι να ξεκινησε και να συνεχιστει απλα τελεια οπως ακριβως την περιμενες

Bliss said...

einai kapoies stigmes..8umamai mia frash enos filou kapoote..pou eipe pws mporoun na stamathsoun to xrono
alla pote dn 8a mas feroun pisw..
mporei to meros na nai idio
alla ola t alla 8a xoun allaksei...
autes tis stigmes leei tis apo8hkeuoume tote mesa mas
san fulaxto..

aggelika said...

Δίκιο έχεις, δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία, αλλά στιγμές ευτυχίας. Και γι αυτό άλλωστε είναι και τόσο πολύτιμη.. Γιατί μέσα σε αυτές τις τόσο σημαντικές ασήμαντες στιγμές ο άνθρωπος νιώθει Θεός, βρίσκει το νόημα της ζωή..

καλό βράδυ..

Horace said...

penny lane,

υπάρχουν όμως κάτι στιγμές...

:(

πολύ όμορφο..!

PeNNy LaNe said...

Χαιρετώ!

@ accursed: Καλώς ήρθες! Συμφωνώ, η ευτυχία είναι στιγμές (cliche βέβαια). Θα υπάρχουν κ ευτυχισμένες καταστάσεις διαρκείας αλλά είναι σπάνιες.

@ σεργιο: Εγώ να δεις αν το εύχομαι.

@ bliss: Σαν φυλαχτό, σαν ξόρκι μαγικό που μόνο εμείς ξέρουμε να προφέρουμε... φιλάκια πολλά καρδιά μου!

@ aggelika: Γεια σου κ σένα κ καλώς σε βρήκα. Έτσι είναι... κ το ωραίο με το νόημα της ζωής είναι ότι μια το ψάχνεις, μια το βρίσκεις, μια το χάνεις κ το ξαναψάχνεις κ ο κύκλος γυρίζει.

@ horace: Υπάρχουν όντος πολλές τέτοιες στιγμές :( :( :( εμένα μου λες, αλλά είπα έτσι για αλλαγή να αναφερθώ σε κάτι λιγότερο επώδυνο
:D

Μικρός Πρίγκιπας said...

Έχεις απόλυτο δίκιο.Έχουμε ξεχάσει πως η ευτυχία είναι μικρές απλές στιγμές...........

candyblue said...

Είναι πολύ λίγα αυτά που μας ευχαριστούν και πρέπει να θυμόμαστε να τα κυνηγάμε.

PeNNy LaNe said...

Μικρέ πρίγκηπα, πάντα αναρωτιέμαι αν πέρα από τις μικρές στιγμές υπάρχει κ μια ευτυχισμένη κατάσταση διαρκείας...

candyblue, ναι πρέπει να τα κυνηγάμε, αλλά μέχρι που?

Τα φιλιά μου σε όλους